Błędy popełniane podczas gotowania ziemniaków
Wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez ziemniaków. Dodajemy je do zapiekanek, zup i innych jedno garkowych potraw. Oprócz walorów smakowych ziemniaki są cennym źródłem błonnika, wielu witamin, a także fosforu, magnezu, czy miedzi.
Gotowanie ziemniaków wydaje się banalne, jednak istnieje szereg błędów, które mogą wpłynąć na ich smak i wartości odżywcze. Tego typu pomyłki mogą zdarzyć się nawet najbardziej doświadczonym kucharzom. Jak prawidłowo gotować ziemniaki? Czego należy unikać? Szczegóły w poniższej galerii.
Dlaczego warto jeść ziemniaki? Przede wszystkim ze względu na właściwości zdrowotne. Obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają kości, a także działają korzystnie na układ nerwowy.
Wypróbuj również przepis na pyszne pieczone ziemniaki
Tomasz Adamek na gorąco komentuje swój pierwszy występ we freakach
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?